rijnland

Coaching
Plan uw afspraak

Kennisbank

De kennisbank bestaat uit artikelen van onze coaches over diverse onderwerpen en zijn vrij benaderbaar en bruikbaar.

Het Spotify Model: Rijnlands denken in een ander jasje.

Het spotify-model (en dan niet het business-model maar het management-model) wordt genoemd en ingezet door grote klanten. Spotify zelf natuurlijk, maar inmiddels heeft ING ook de omslag gemaakt.

Het lijkt een ‘red pill’ te zijn voor het tegengaan van corporate processen en faciliteren van slagkracht en een start-up mentaliteit. Heel nieuw is het Spotify model echter niet; het model is met name het toepassen van een aantal managementprincipes in een andere vorm.

Lees hier het artikel.

Invloed, macht en acceptatie van autoriteit.

Tijdens de voorbereidingen voor seminar over leiderschap kwam er een interessante vraag naar boven tijdens een discussie over directieve managementstijlen: wat nou, als je gewoon ‘nee’ zegt? Dan sta je als leidinggevende aardig op je neus te kijken.

Natuurlijk gebeurt dit in de praktijk zelden, maar hoe komt dat? Wij hebben wat theorie op een rij gezet over het uitoefenen van invloed op je omgeving, het type macht dat je probeert uit te oefenen en de mate van acceptatie van autoriteit.

Lees het artikel hier.

Motivatie: op zoek naar de heilige graal

Motivatie is een soort ‘heilige graal’ geworden. Iedereen weet dat het van belang is en iedereen is er naar op zoek – vooral voor de medewerkers. Soms doen bedrijven dit vanuit een oprecht intrinsieke overtuiging, soms omdat de cijfers nou eenmaal uitwijzen dat motivatie belangrijk is voor medewerker-binding wat weer belangrijk is voor verlaging van de uitstroom wat weer… etcetera.

Er zijn nogal wat onderzoekers geweest die op reis zijn geweest naar de Heilige Graal der Motivatie en er zijn dan ook legio overeenkomsten. We leggen een aantal bekende theorie├źn naast elkaar, ‘klassieke’ en moderne.

Lees hier het artikel over de vergelijking tussen Maslow, Herzberg, Project Aristotle en Daniel Pink.

Typische patronen in het werk van managers

In sommige organisaties is de enige weg naar boven, zowel qua status als qua invloed en qua salaris, om manager te worden.

Het werk van manager is echter niet voor iedereen weggelegd. Het vereist een bepaalde weerstand, kunnen omgaan met chaos, en diverse andere vaardigheden die aan weliswaar aan te leren zijn, maar waar enige aanleg bij ook zal helpen om hier op langere termijn mee om te gaan – en zelfs te gedijden.

Lees hier ons artikel over typische patronen in het werk van managers.